ReseleHembygd
Bagarstugan 2-1431×805-cropped
Björnstugan-805×452-cropped

Hyra Björnstugan.

Resele hembygdsförening äger ett stycke mark mitt i skogen, ca en mil från Tängsta by har man byggt en fin timmerstuga och anlagt en naturstig i syfte att kunna ge nästa generation en anknytning till skogen. Det finns bilväg nästan ända fram. (Det fattas bara 100 m).

I stugan finns sovloft med resårmadrass (plats för 4 pers.) och kuddar. Sängkläder, exempelvis sovsäck, filtar, örngott måste man ta med sig). Vill man sova fler i stugan måste man ta med sig gummimadrasser eller dylikt också.

Allt husgeråd man behöver finns på plats och man lagar maten på gasolkök. i den öppna spisen eller på grillplatsen utomhus.

Friskt vatten hämtar man i en ”kallkälla” en bit från stugan och när man vill gå på ”toa” finns ett nybyggt gammeldags utedass.

Pris:
För 400:- får man disponera stugan i ett dygn. Ved finns. Om man skulle vilja göra en dagsutflykt och låna stugan för t.ex. matlagning kostar det bara 100:-.

 

Hyra Bagarstugan.

Vill du hyra din alldeles egna bagarstuga för att samla vänner och familj under en dag?

Resele hembygdsförenings bagarstuga kom till platsen 1986 varpå en renovering startade för att kunna restaurera platsen och omgivningen så att gården skulle se ut som innan hemmansklyvning 1867.

Sedan dess att renoveringen blev klar 1989 så har stugan använts flitigt, nu under sommaren används den bland annat till att baka kams inför Reseledagen.

Priset för att hyra bagarstugan är 200kr per dag och då ingår inte ved i avgiften utan detta tar du med själv.

 

 

Verksamheten har under åren innehållit en hel del olika aktiviteter och evenemang och under 2022 arrangerades följande aktiviteter:

  • Uthyrning av Björnstugan
  • Uthyrning av Bagarstugan
  • Loppis på Fjället med hembakt fika till försäljning
  • Kvällsloppis i Resele
  • Reseledagen med gudstjänst på Fjället
  • Broarna runt i Resele
  • Julmarknad på Fjället
  • Utställning av Stina Flodins knypplade spetsar på hembygdsgården

Hemsida:

https://www.hembygd.se/resele