Resele framtidsbygd

Vi arbetar med att utveckla vår fantastiska by inför framtiden och har därför skapat en vision som sträcker sig mot framtiden. Vårt arbete har nyss börjat men vi är på väg.

Olika kunskaper och kompetenser sätter vi värde på. Dessa vävs samman till en komplett helhet och tillsammans kan vi göra underverk och skapa VÅR by.

foldern 

Vision

Öka befolkningen i byn för att få större andel barn till förskolan och skolan, större mångfald, mera företagande och fler invånare som kan använda sig av den lokala servicen.

Utveckla den lokala samhällsservicen, inte avveckla!

Vi vill fylla tomma hus med liv. En levande landsbygd mår alla bra av.

 

Hur skall vi nå vår vision?

  • genom att vara goda ambassadörer för vår by. Stolthet är ledordet!
  • genom att marknadsföra Resele på en mängd olika sätt.
  • genom målmedvetet utvecklingsarbete av samhällsservicen.
  • genom personlig kontakt med människor intresserade av att flytta till Resele.

 

Nämnas bör våra populära rundturer av byn som vi erbjuder alla som är intresserade av att flytta till Resele. Vi visar då de hus som finns till salu och tittar även på den samhällsservice som finns i byn.

Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

4

ReseleNytt

Resele-Nytt är en bygdetidning med Reselebygdens byalag som ansvarig utgivare. Den har funnits i 20 år och utges 6 ggr/år Den delas ut gratis till alla hushåll i Resele, övriga kan prenumerera på tidningen för 150:-/år. De månader tidningen utges är: februari, april, juni, augusti, oktober och december. Det är vi alla (åretruntboende, sommarboende och besökare m.fl.) som tillsammans kan göra tidningen intressant och läsvärd. Alla kan lämna ett bidrag, litet som stort, med eller utan bild, så välkommen med ditt bidrag till nästa nummer av Resele-Nytt.

Vi tar även emot annonser för införande i tidningen.

Gemensamt för alla är det stoppdatum som krävs för att kunna sammanställa respektive tidning. Annonser, artiklar, reportage eller det som någon önskar infört i tidningen måste vara redaktionen tillhanda senast den tjugonde månaden innan tidningen utkommer.

Annonspriser:
Radannons 30 kr, kontantbet. till kassör eller till bg 264-9945 i samband med annonsbeställningen.

Hel sida Företag

300 kr

Ideella föreningar

150 kr

Halv sida ”

150 kr

” ”

75 kr

Kvarts sida ”

75 kr

” ”

40 kr

Vi ser gärna att så många som möjlig gör en helårsprenumeration på annonser (6 nummer)

Hel sida Företag

1600 kr

Ideella föreningar

850 kr

Halv sida ”

850 kr

” ”

500 kr

Kvarts sida ”

500 kr

” ”

300 kr

Till företag räknas även privatpersoner som annonserar i kommersiellt syfta.

Tidningsansvarig: Leif Kårén, tel 070-552 41 70, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Prenumerationer: Linda-Marie Lindberg, 0620-502 03, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Betalningar:         Erica Carlerby , 070-318 26 16,  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En uppmaning till föreningar, företag samt övriga som har någon aktivitet på gång, nu eller under sommaren. Skicka in det till oss så lägger vi in det i kalendern på Reseles hemsida och/eller i Resele-Nytt.

Inflyttningsgruppen

Inflyttningsgruppen är en del av Reselebygdens byalag som arbetar för att öka inflyttningen till Resele. Detta för att fler ska kunna utnyttja samhälllsservicen, fler barn ska få gå i vår fina skola och förskola, fler ska få möjlighet att bo i denna fina omgivning och delta i byns gemenskap.

Inflyttningsgruppens uppgift är att kartlägga lediga hus, marknadsföra husen och marknadsföra bygden och guida och hjälpa intresserade och svara på frågor. Inflyttningsgruppen marknadsför  varumärket ”Resele Framtidsbygd 2020”. 

Kontakt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

loader