Årets Handlare i Resele

Stort grattis till Moa som blev Årets Handlare i samband med Servicehandelsdagarna och deras prisutdelning i Göteborg den gågna helgen.

Motiveringen löd: "Som den självklara mötesplatsen och goda grannen på orten utmärker sig butiken inom kedjan. Med glädje vändlighet och ett öga för affärer har medarbetarna skapat en fin omsättningsutveckling de senaste åren på en tuff marknad. Ordning och reda, påhittighet och med god känsla för sortimentet lyckas butiken möta sina kunder på ett fantasiskt sätt så att varje dag blir en ny föreställning".

Läs mer på allehanda.se

Trygghetsboende till Resele

Kanske är det nya spännande saker på gång igen i Resele. Denna gång ett trygghetsboende.

Läs mer på allehanda.se

Riffen öppnar...

Nu finns det återigen möjlighet att spela biljard/pingis och dart på Riffen för alla medlemmar i Resele IF.
20kr/t per person
15kr/t pensionär
10kr/t under 20år
Vid köp av 10 timmar vid samma tillfälle fås en timme på köpet.

Bokning:
André Sjödin 070-6865933
eller
Harriet Johansson 070-2851825

 

Inflyttningsgruppen i Resele bjuder in till framtidsdag!

Fem år kvar till målgången för vår vision "Resele Framtidsbygd 2020".

Vi har tillsammans kommit en god bit på väg med att utveckla vår bygd på en mängd olika sätt. Nu gäller det att spinna vidare, hitta nya vägar, idéer och förslag. Ta chansen att vara aktiv och komma med Er syn på hur Resele kan fortsätta sin resa in i framtiden.

Vi samlas på Tängstahallen för att genom samtal, workshop och dialog jobba vidare med vår bygd och alla kreativa idéer vi har.

● Var befinner vi oss?

● Vilka behov har vi i Resele?

● Vilka mål har vi och hur ska vi nå dessa?

Tid: Söndag den 24/1 kl. 9.30 - 14 (sista anmälningsdag onsdag den 20/1)

Plats: Tängstahallen

Kostnad: 50 kr (då ingår fika och gulaschsoppa)


För mer information och anmälan: Emelie Kårén 0702776548 emelie.karen(a)utb.solleftea.se

Varmt välkomna!

Reseles Inflyttningsgrupp

Bygdens Dag firades i Resele

 

 

P-O Näsström var flitig på att samla in namnunderskrifter i LRFs kampanj "Skriv på för mjölken!" Här skriv er Linda Strandlund under.

Lördag den 29 augusti firades Bygdens Dag vid Resele Lanthandel. Som traditionen bjuder bjöds det på kaffe med dopp inne på "boa, spelmän från Resele underhöll med dragspelsmusik.

Ute på gårdsplanen utanför Resele Lanthandel var det massor av aktiviteter.

Lions serverade nygräddade kolbullar med lingonsylt, Resele Lanthandel sålde hamburgare (där behållningen oavkortat gick till Lions) och Resele IF hade tipspromenad.

Dessutom fanns flera lokala konsthantverkare på plats och visade och sålde sina alster och elever från klass 6 på Resele skola sålde lotter och fikabröd för att samla pengar till sin skolresa (första pris i lotteriet, presentkort 200 kr på Resele Lanthandel, vanns av blå lott nr 20).

I samband med Bygdens Dag fanns Resele Ådalslidens LRF-avdelning på plats och kampanjade för mjölken och samlade in namnunderskrifter i namninsamlingen "Skriv på för mjölken!".

Hela 163 namnunderskrifter samlades in på bara några timmar (vilket vittnar om kundtillströmningen till lanthandeln denna Bygdens Dag!).

Premiär för Reselefilm och firande av Resele postort

Emil Kallstrom

I år samarrangerade Resele hembygdsförening hembygdsdagen Reseledagen på hembygdsgården Fjället i Tängsta med Reselebygdens byalag.

Anledningen var premiärvisningen av den nya ”reklamfilmen” för Resele som byalagets inflyttningsgrupp tagit fram. En dokumentärfilm som visar den vackra Reselebygden med fantastiska flygbilder över älvdalen fångade av Dick Boman.

Filmpremiären och invigningen av filmen förrättades av riksdagsledamoten Emil Källström som i sitt invigningstal framhöll det positiva förändringsarbete som han ser i Resele.

-          Ni är ett föredöme i Resele för oss andra. Ni visar att det går att förändra och skapa förutsättningar för en levande landsbygd, sade Emil Källström bland annat.

Och det var inte bara filmpremiär. I samband med Reseledagen firades det även att PostNord efter 40 års kamp från Reseleborna beslutat att Resele åter ska bli postort nästa år (mer information om förändringen lämnas av PostNord i höst och om några månader ska det även meddelas vilket postnummer Resele får).

TV4 visar matprogram från Resele med Tareq Taylor

Söndagen den 19 juli klockan 19.30 visar TV4 den brittiska TV-serien Nordic Cookery med den kände svenske mästerkocken Tareq Taylor.

Programmet har spelats in av BBC och visades i internationella TV-kanaler i våras. Nu är det dags för den svenska publiken att få se matlagningsprogrammet med Tareq Taylor.

Avsnittet som visas söndagen den 19 juli är inspelat i Ådalen och Höga Kusten i höstas med många inslag från Resele, bland annat får Tareq Taylor lära sig att baka tunnbröd av Emelie Kårén i bagarstugan på Myregården i Resele.

Så här beskriver TV4 programmet:

"Tareq Taylors nordiska matresa: Brittisk matlagningsserie från 2015.
Kocken Tareq Taylor besöker de nordiska länderna för att samla ihop deras allra
bästa smakupplevelser. Ekologiska och lokalt producerade varor gärna hämtade
direkt från naturen utgör basen i Tareqs recept."

Resele äntligen postort! Det firar vi på Reseledagen söndag 12 juli

Söndag den 12 juli på Reseledagen på hembygdsgården, direkt efter friluftsgudstjänsten, firar vi att Resele äntligen godkänts som egen postort efter 40 års väntan!

Vi inviger även byalagets nyinspelade inspirationsfilm om Resele.

Invigningstalare är riksdagsledamoten Emil Källström (cirka klockan 11.45).

Byalaget bjuder på bubbel och barnen får glass  vid invigningen

Progam för Reseledagen på hembygdsgården Fjället i Tängsta:

Dagen börjar 11:00 med friluftsgudstjänst.

Invigning ca 11.45

Loppis öppet 13 -18.00

Servering av kams, korv, fika. Hantverksförsäljning
och musikunderhållning. Ponnyridning för barn.

Välkomna!

Resele hembygdsförening i samarbete med Reselebygdens
byalag

Resele IF:s Framtid

Informationsmöte om Resele IF:s framtid. Härmed kallas alla Resele IF:s medlemmar till möte söndag den 7 juni kl. 18.00 på Resele skola. Under mötet kommer föreningens avuttrande av lokaler att behandlas. 

Varmt Välkomna!

/ Styrlesen i Resele IF

Tufft terränglopp-Utmattningen

Utmattningen!

Resele IF anordnar ett tufft terräng lopp lördag den 23 maj, genom obanad terräng. Diken, kärr, kanaler, hängbro... Branta backar och konstgjorda hinder. 

Det kommer bli en riktig utmaning och jobbigt samtidigt jätteskoj både för publik och deltagare. 

Starten utgår ifrån Resele hembygdsgård "Fjället". Anmälningar sker på plats mellan kl. 10.00-11.30. Första start är kl. 12.00. 

Sträckan kommer vara ca. 5 km eller ca. 10 km. 

Anmälningsavgift: 100kr för vuxna och Barn 0-12 år, 20 kr. 

Kontaktperson Sven Mundhenke, 070-175 75 63

Resele Hembygdsförening kommer att ha sin servering öppen under dagen. 

Gourmetkväll med stjärnkocken Tareq Taylor på Myregården.

Fredag den 24 april kommer stjärnkocken Tareq Taylor till Myregården och komponerar en gorumetmiddag basserad på lokalodlade och närproducerade råvaror.

Det blir en helafton där Tareq Taylor förutom att laga maten tillsammans med Myregårdens egen personal även kåserar för gästerna om sitt populära matprogramNordic Cockery i TV.

Läs mer här

 

 

 

Niklas från Nyttogården en av de hetaste ”lantisarna”

Niklas Markie från Nyttogården i Österrå, Resele har kvalat in på tidningen Lands lista över de 100 hetaste "lantisarna". Foto: Tidningen Land

I Tidningen Lands årliga lista över landets 100 hetaste "lantisar" har Reselbon och tillika Reselebonden Niklas Markie från Österrå, Resele kommit på 19:e plats.


I motiveringen heter det bland annat "Niklas Markie är en av landets första odlare som testar ett koncept där kunderna betalar hans lön och blir medproducenter".


Listan över de 100 hetaste lantisarna toppas av TV-kocken Tareq Taylor (även han med reselekoppling eftersom han i somras gjorde en TV-inspelning av sitt kockprogram i Resele...).


Nämnas kan att Niklas Markie har många toppnamn bakom sig på listan som till exempel artisten Jill Johnson, Antikrundans Anne Lundberg och vissångaren Stefan Sundström.


Syftet med listan är att uppmärksamma alla som i någon mening gett landsbygden ett spännande ansikte. Allt från prisbelönta eldsjälar och riksbekanta kreatörer till okända personer vars gärningar och attityder bör lyftas fram som ett föredöme.

loader

Kommande händelser

maj
29

2018-05-29 18.00 - 19.00

jun
6

2018-06-06 18.00 - 20.30

jun
12

2018-06-12 18.00 - 20.00

jun
13

2018-06-13 18.00 - 20.30

jun
17

2018-06-17 15.00 - 18.00

jun
20

2018-06-20 18.00 - 20.00